latinica  ћирилица
13/05/2021 |  19:11 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Европска подршка - пола милиона евра за ребрендирање установа културе (ВИДЕО)

Велики успјех за установе културе из Републике Српске: Европска унија са 446 хиљада евра финасираће пројекат "Ребрендирање установа културе западног Балкана".
Културни центар Требиње - Фото: РТРС
Културни центар ТребињеФото: РТРС

Ово је први пут да јавне установе културе из Српске буду носиоци једног овако великог пројекта у оквиру програма "Креативна Европа".

Овај пројекат изабран је као први међу више од 300 апликација из цијеле Европе. Разлог за понос али и труд свих носилаца пројекта да покажу да је и нашим установама мјесто на кулутурној карти Европе.

- Ово је први пут да једна устнаова одавде добија такав пројекат - рекао је Миљан Вуковић, директор Културног центра Требиње.

Носилац пројекта је Кутурни центар Требиње, а партнери су Музеј савремене умјетности Републике Српске, Музеј европске цивилизације и Медитерана из Марсеја, Факултет драмских умјетности из Београда, Институт за културене политике из Беча, Удружењем Инк из Новог Сада и Умјетничком колонијом Даниловград.

Захваљујући овом пројекту, установе које учествују требало би да добију потпуно нови визуелни и комуникацијски изглед са којим се појављују у јавном простору, што ће бити задатак осам одабраних младих дизајнера.

Пројекат ће трајати 40 мјесеци, а учествују реномирани ментори и стручњаци европских институција културе.