latinica  ћирилица
14/05/2021 |  11:33 | Аутор: Независне

Борац деценију чека да покори "Грбавицу"

Још 270 минута премијерлигашког фудбала остало је да се игра у Босни и Херцеговини у актуелној сезони и толико дијели екипу Борца од шампионске титуле.
ФК Борац - Фото: РТРС
ФК БорацФото: РТРС

Дерби 31. кола М:тел Премијер лиге БиХ игра се у недјељу на сарајевској "Грбавици", гдје Жељезничар дочекује лидере на табели фудбалере Борца.

Седмопласирани “плави тим“ нема никакав императив, јер не може “ни горе ни доле“, али сигурно је да ће због великог ривалства с "црвено-плавима" учинити све да заустави изабранике Марка Максимовића у походу на другу титулу у клупској историји.

Прву је Борац освојио 2011. године када је и остварена посљедња побједа на "Грбавици" тада резултатом 0:1.

Иначе, биће ово трећи окршај ових екипа ове сезоне. Оба тима славила су по једном, на свом терену. У Бањалуци је било 4:3 за Борац, а у Сарајеву 2:1 за Жељезничар.

"Жељо" је "Жељо". То је увијек дерби. Они немају ништа да изгубе на тој утакмици осим спортског морала и три бода. Ми смо остварили свој примарни циљ, сад смо ту гдје јесмо три кола прије краја. Отворила се могућност за титулу, међутим мислим да је екипа спремна. Имамо све шампионске обрисе и људске и играчке. Ако нам буде било суђено надам се да ћемо усрећити себе и све навијаче Борца", рекао је тренер Борца, Марко Максимовић.

Шеф стручног штаба Борца, поред већ дуже вријеме одсутних Јовановића и Лукића, у недељу неће моћи рачунати ни на Алмедина Зиљкића, који ће паузирати због руптуре мишића.

- Без обзира на позицију на табели они имају одређени квалитет. Надам се да ћемо наставити наш побједнички низ и остварити циљ. Мене лично, доста лијепе успомене вежу за Жељезничар, провео сам лијепо вријеме тамо, али нема опуштања. Надам се да ћемо освојити три бода на "Грбавици" - рекао је првотимац Борца, Дејан Узелац.

Утакмица Жељезничар – Борац игра се у недјељу на стадиону "Грбавица" у Сарајеву. Почетак је у 17 часова.