latinica  ћирилица
14/05/2021 |  14:33 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Тривић-Јеринић: Школе спремно дочекују почетак нове школске године

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изразила је задовољство што основне и средње школе на подручју Добоја немају већих проблема да спремно дочекају почетак нове школске године.
Тривић-Јеринић - Фото: СРНА
Тривић-ЈеринићФото: СРНА

- Ријеч је о школама које дуго година остварују добре резултате како у пословању, тако и у раду са ученицима - рекла је Тривићева у Добоју након састанка са градоначелником Борисом Јеринићем.

Она је истакла да је важно што Министарство просвјете и културе и град Добој континуирано учествују у финансирању бројних пројеката који се односе на унапређење стања школских објеката, као и обуке наставног кадра, у складу са Акционим планом реформе образовања.

Тривићева је навела да је Министарство водило рачуна да се уписне политике прилагоде потребама тржишта рада са циљаним занимањима која ће ученицима омогућити и запослење.

Она је најавила да ће са почетком нове школске године бити у функцији фискултурна сала Медицинске школе у Добоју, која се гради средствима Владе Србије.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић указао је на одличну сарадњу са ресорним министарством.

- Наш циљ је да све подручне школе имају једнаке услове. На томе смо радили у протеклом периоду и данас смо разговарали о томе. Влада Српске, Министарство просвјете и град ће заједнички радити на томе да се побољшају услови за ученике - рекао је Јеринић.

Министарка просвјете и културе Српске посјетила је данас у Добоју Економску школу и Основну школу Озрен у мјесту Пакленица Доња.