latinica  ћирилица
14/05/2021 |  15:00 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Царевић: Регион поносан на Србе који су дали велику жртву за Српску

Предсједник општине Будва Марко Царевић изјавио је данас у Вишеграду да је српски народ на овим просторима поднио велику жртву за стварање Републике Српске, на шта је цијели регион поносан.
Марко Царевић (фото:I. D. S.) -
Марко Царевић (фото:I. D. S.)

- Ниједна жртва не смије бити заборављена, а породицама хероја који су живот дали за Републику Српску могу да поручим да треба да буду поносни на своје најмилије - рекао је Царевић новинарима.

Царевић је, након обиласка Вишеграда у пратњи начелника општине Младена Ђуревића, истакао да је импресиониран градом на Дрини и Рзаву.

- Морам да признам да ме након обиласка мало гризе савјест зашто и раније нисам посјетио овај лијепи град. Вишеград је веома богат културно-историјским насљеђем - истакао је Царевић.

Он је додао да Вишеград има будућност, те да је битно створити све предуслове како би млади људи остали на овим просторима.

Делегација општине Будва, након састанка са начелником Вишеграда, наставила је посјету овој локалној заједници обиласком културно-историјских знаменитости овог града.

Двије делегације су обилазак града почеле посјетом Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду.

Гости из Будве посјетили су Спомен-собу борцима Војске Републике Српске погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату, која се налази у просторијама општинске Борачке организације, као и Војничко гробље на Мегдану.

Посјета је настављена обиласком Спомен-учионице нобеловца Иве Андрића, Рехабилитационог центра "Вилина влас" у Вишеградској бањи и обиласком Спомен-комплекса убијеним Србима у Старом броду