latinica  ћирилица
15/05/2021 |  17:56 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Мавија: Клиника за очне болести радила је и у пандемији пуним капацитетом (ВИДЕО)

Руководство Клинике за очне болести УКЦ Републике Српске препознало је значај очувања вида код свих пацијената и због тога су имали прилику да несметано раде са дјелом особља које није ангажовано на Ковид одјељењу, рекла је Милка Мавија, начелница ове клинике гостујући у емисији Здравосфера.
Здравосфера - Фото: РТРС
ЗдравосфераФото: РТРС

- Наиме, много наших љекара и сестара био је ангажован у ковид тимовима, али ми који смо преостали радили смо 50 одсто, потом 60, па 80, а сада смо на 90 одсто оперативних захвата, али и дијагностички и терапијских процедура - истакла је Мавија.

Она је на томе захвалила пословодству Клиничког центра, јер је одобрио да се ради тим режимом рада.

- Наше колеге које раде у амбулантама када год су уочили неко стање које је неодложно, те захтјевало одговорајуће испитивање, одмах су упућивали на Клинику, тако да смо све вријеме функционисали по неком ванредном режиму. Ипак, били смо доступни за све - додала је Мавија.

Истакла је да и сада уколико неки случај захтјева хитну оперативну интервенцију, ради се несметано.

- Ми и сада радимо, а некада смо пацијенте слали за Београд. Много лоших ствари донијела је корона, али оно што је добро јесте да смо научили неке ствари да радимо још боље - казала је Мавија.