latinica  ћирилица
16/05/2021 |  11:33 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Сједница влада Српске и Србије у Источном Сарајеву

За сутра је заказана сједница влада Републике Српске и Србије у Источном Сарајеву, а премијери Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић положиће у Фочи камен темељац Хидроелектране Бук Бијела, чија градња је заједнички пројекат вриједан 220 милиона евра.
Влада Републике Српске, И. Сарајево - Фото: РТРС
Влада Републике Српске, И. СарајевоФото: РТРС

Према протоколу сутрашње посјете, Вишковић ће на Међународном аеродрому Сарајево дочекати делегацију Владе Србије, након чега ће разговарати са Брнабићевом у Административном центру Владе Републике Српске у Истрочном Сарајеву.

Након тога биће одржана 11. сједница влада Републике Српске и Републике Србије у конференцијској сали у Административном центру Владе Републике Српске.

Након сједнице биће одржана конференција за новинаре Вишковића и Брнабићеве, уз пренос уживо на програму Радио-телевизије Републике Српске.

Прес-конференцији претходиће потписивање споразума о сарадњи о питањима важним за развој ветеринарске професије Републике Српске и Србије, који ће потписати предсједник Ветеринарске коморе Републике Српске и предсједник Ветеринарске коморе Србије.

Предвиђени су и билатерални састанци ресорних министара и генералних секретара.