latinica  ћирилица
16/05/2021 |  13:06 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Задовољни и радници и послодавац - рецепт за успјех (ВИДЕО)

Од појаве пандемије вируса корона одржати пословање постао је изазов за многе привреднике, па тако и за Перу Јовића из Угљевика који се бави термоизолаторским, кровопокривачким и лимарским радовима, те монтажом специјалних скела.
Радници - Фото: РТРС
РаднициФото: РТРС

Његова фирма поново се враћа на аустријско тржиште које су због короне били изгубили.

Прије двадесетак година Јовић је отворио лимарску радњу из које је израсло предузеће које данас запошљава 14 радника.

Дио радника тренутно је ангажован на ремонту у угљевичкој Термоелектрани гдје раде на топлотној изолацији котла и турбине. У наредном периоду планирају уложити средства у набавку нових машина и заштитне опреме за радника јер раде на великим висинама.

- У пандемији је дошло до прекида односа са фирмом из Аустрије која је набављала нашу робу, али смо поново покренули разговоре и надамо се да ћемо се поново наћи на аустријском тржишту - каже Јовић.

Радници су задовољни што, без обзира на пандемију, посао не трпи. Квалитет њихових производа је и даље остао исти и то им је пропусница за нове послове и повећање обима производње.

Сви запослени показали су да имају и велико срце те да својим малим гестом некоме могу бити од помоћи која живот значи.

- Укључили смо се у хуману акцију у Угљевику - донацију тромбоцита за нашег суграђанина који се лијечи на ВМА - каже Јовић.

Задовољан радник доприноси да посао иде напријед и да се развија, каже Јовић, који сваке године своје раднике и чланове њихових породица води на одмор. До сада су ишли на Златибор, Јахорину, Гучу, а с обзиром да су сви запослени заљубљеници у фудбал, одлазили су и на фудбалске утакмице.