latinica  ћирилица
16/05/2021 |  13:14 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Перици Репајићу Орден новомученика бихаћко-петровачких

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије данас је Орденом новомученика бихаћко-петровачких одликовао Перицу Репајића, привредника из Будимлић Јапре, за посебан труд, залагање и несебичну духовну и материјалну помоћ.
Перици Репајићу Орден новомученика бихаћко-петровачких - Фото: СРНА
Перици Репајићу Орден новомученика бихаћко-петровачкихФото: СРНА

Епископ Сергије служио је Свету архијерејску литургију у Храму Вазнесења Господњег у Будимлић Јапри, а након тога уручио одликовање Репајићу, саопштено је из кабинета епископа бихаћко-петровачког и рмањског.

Репајић је у Епархији бихаћко-петровачкој познат као човјек великог срца, који несебично помаже свима којима је то потребно, а посебно Србима у Ливањском пољу.

Владика је истим орденом одликовао протопрезвитера-ставрофора Миладина Тешановића, пароха хадровачког и старјешину храма Вазнесења Господњег, за његов дугогодишњи труд и љубав показану према овоме крају, народу, али и ревност за Бога и Цркву.

Епископ Сергије бесједио је о вјери жена Мироносица чије се љубави на данашњи дан вјерници сјећају, како би се угледали на њихову ревност према своме учитељу, подражавајући их у свему.

Саслуживали су архимандрит Варнава Дамјановић, протопрезвитер-ставрофор Милидраг Стокановић из Епархије горњокарловачке, Карађорђе Дерајић, Саша Црљић и протођакон Немања Рељић.