latinica  ћирилица
16/05/2021 |  19:08 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Фочанке близнакиње са оцем у полицијској униформи (ВИДЕО)

Љубав према полицијској униформи и занимању развиле су још у дјетињству. Близнакиње Марина и Катарина Ковачевић из Фоче оствариле су свој дјечији сан – кренуле су очевим стопама и постале полицајке.
Близанке из Фоче - Фото: РТРС
Близанке из ФочеФото: РТРС

Двадесеттрогодишње Фочанке Марина и Катарина од дјетињства су жељеле да раде у полицији. Марина је прије двије године уписала Полицијску академију. Од 1.200 пријављених кандидата, била је четврторангирана међу двадесет примљених дјевојака.

Марина Ковачевић, полицијска службеница ПУ Фоча, истиче да су она и сестра од рођења имале веома близак однос, па је она утицала на Катарину да се упише на Полцијску академију.

Подршка није изостала ни од родитеља. Њихов 49-годишњи отац Виде Ковачевић полицајац је од 1993. године.

Катарина Ковачевић, приправница ПУ Фоча, подсјећа да је њихов отац дуго у овом послу, па ће се трудити да уз оца и Марину напредује из године у годину.

Виде Ковачевић, криминалистички техничар ПУ Фоча, признаје да је поносан на кћерке иако су тек почеле да раде, и додаје, да су пред њима године стицања искуства и доказивања у одговорном послу.

Марина и Катарина, радосне што им се сан остварио, поручују да ће освијетлити образ оцу и мајци и да ће оправдати повјерење и колега на понос униформе полиције Републике Српске.