latinica  ћирилица
16/05/2021 |  19:33 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Хотел "Рајска долина" пословао позитивно и за вријеме пандемије (ВИДЕО)

Након инвестиција Владе Републике Српске, олимпијска љепотица Јахорина постала је регионално препознатљив туристички центар и највеће градилиште. Реновирани хотел "Рајска долина"на Јахорини, који је свечано отворен у новембру прошле године, током зимске сезоне остварио је добит већу од пола милиона марака. Од посебног је значаја што је овај хотел поново отворио врата за туристе, јер је ријеч о објекту који има историјску вриједност за српски народ.
Рајска долина - Фото: РТРС
Рајска долинаФото: РТРС

По налогу краља Александра, с намјеном да буде војно одмаралиште, Рајска долина отворена је давне 1923. године, а исту намјену хотел је имао и у вријеме бивше Југославије. У ратним 90-им, под овим кровом доношене су одлуке од значаја за Српску. На једној од сједница НСРС одржаних овдје у Рајској долини разматран је Венс-Овенов мировни план.

Улагањем Владе Републике Српске од 10,7 милиона марака у обнову и опремање "Рајске долине", омогућен је смјештај близу 200 туриста, посао за 100 радника, а објекту од историјског значаја продужен вијек и намјена.

-Ми смо одлучили да наш објекат који је био девастиран и неко га је припремао за олаку приватизацију, ми смо донијели одлуку да уложимо средства. Сада идемо са вањским уређењем да то заиста буде објекат Републике Српске и који ће доносити корист свим нашим грађанима - нагласио је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

И у условима пандемије, током зимске сезоне, "Рајска долина" остварила је одличне финансијске резултате, што је само један од показатеља оправданости инвестиције.

- Сад сам управо слушао људе из Рајске долине, који кажу да су за прва три мјесеца имали добит од 600.000 КМ - рекао је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Унапређењем инфраструктуре и понуде, Јахорина је постала један од најбољих скијашких центара у региону.

-Задњих пар сезона туристи који су долазили, који су отишли задовољни и враћају се опет, показује да је заиста био пун погодак улагање владе Српске у инфраструктуру - поручио је Драган Јакић, директор Туристичке организације општине Пале.

Развој и инвестирање у Јахорину се не зауставља. Вриједни тим ОЦ већ припрема нове пројекте од којих је највећа инвестиција гондола Пољице.