latinica  ћирилица
17/05/2021 |  07:02 ⇒ 09:59 | Аутор: РТРС

У Источном Сарајеву заједничка сједница влада Српске и Србије

У Источном Сарајеву данас ће бити одржана заједничка сједница влада Републике Српске и Србије, на којој би требало да буде разговарано о Хидроенергетском систему "Горња Дрина".
Административни центар Владе Републике Српске - Фото: klix.ba
Административни центар Владе Републике СрпскеФото: klix.ba

У свечаном салону у приземљу Административног центра предсједници влада Републике Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић одржаће конференцију за новинаре, која ће бити преношена уживо на програму Радио-телевизије Републике Српске.

Пренос и на нашем порталу и Јутјуб каналу.

Конференцији за новинаре претходиће потписивање споразума о сарадњи о питањима важним за развој ветеринарске професије Републике Српске и Србије, који ће потписати предсједник Ветеринарске коморе Републике Српске и предсједник Ветеринарске коморе Србије.

Планирано је и да у Фочи предсједници влада Радован Вишковић и Ана Брнабић положе камен темељац за изградњу хидроелектране "Бук Бијела".

Пренос почетка радова на изградњи хидроелектране Бук Бијела можете пратити на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

Овај догађај је од изузетне важности за општину на југоистоку Српске, али и за цијелу Републику. "Бук Бијела" биће највећа и најзначајнија, од планиране три хидроелектране, са дужином бране од готово 200 метара, висином 57 и вјештачким језером дужине 11,5 километара.