latinica  ћирилица
17/05/2021 |  08:47 ⇒ 08:47 | Аутор: СРНА

Дани комедије у Бијељини

У Бијељини ће вечерас почети Позоришни фестивал Дани комедије, током којег ће до петка, 21. маја, бити одиграно пет представа из Србије и Републике Српске.

Овогодишње 20. Дане комедије отвориће представа "Ајнштајнова издаја" Агенције Сцена из Београда која је рађена по тексту Ерика Емануела Шмита, у режији Андрее Аде Лазић. У представи играју Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски и Јован Јелисавчић.

За сутра је планирана представа "Истина" Градског позоришта Јазавац из Бањалуке, према тексту Флориана Зедера, у режији Жељка Стјепановића, у којој играју Жељко Стјепановић, Љубиша Савановић, Александра Спасојевић и Драгана Марић.

Наредне вечери на програму је представа "Чорба од канаринца" за коју је текст урадио Милош Радовић, режију Сташа Копривица, а играју Мина Лазаревић и Љубомир Бандовић. Ријеч је о заједничкој представи "Импресарија" из Београда и Ареус Арта Врање.

У четвртак, 20. маја, биће одиграна представа "Ја/о/ мени" Југоарта из Београда у којој текст и режију потписује Велимир Теча, а играју Срђан Ивановић и Мина Лазаревић.

Бијељинске Дане комедије ће наредне вечери затворити представа "Странци у ноћи" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке по тексту Ане Ђорђевић и у режији Слађане Килибарда. У овом комаду играју Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Милка Брђанин, Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.

Фестивал ће бити одржан у великој сали Центра за културу "Семберија" уз поштовање свих епидемиолошких мјера и ограничен број мјеста.

Цијене улазница су од 15 до 20 КМ, а цијена комплета улазница 65 КМ.