latinica  ћирилица
17/05/2021 |  09:59 ⇒ 10:19 | Аутор: РТРС

Премијерка Србије и министри у Источном Сарајеву (ФОТО)

Делегација Владе Србије, коју предводи премијерка Ана Брнабић, стигла је у Административни центар Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, гдје ће бити одржана заједничка сједница влада.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

Чланове Владе Србије дочекала је делегација Владе Републике Српске, на челу са премијером Радованом Вишковићем.

Заједничкој сједници двије владе претходиће састанак Брнабићеве и Вишковића.

У свечаном салону у приземљу Административног центра предсједници влада Републике Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић одржаће конференцију за новинаре, која ће бити преношена уживо на програму Радио-телевизије Републике Српске.

Пренос и на нашем порталу и Јутјуб каналу.

Конференцији за новинаре претходиће потписивање споразума о сарадњи о питањима важним за развој ветеринарске професије Републике Српске и Србије, који ће потписати предсједник Ветеринарске коморе Републике Српске и предсједник Ветеринарске коморе Србије.

Планирано је и да у Фочи предсједници влада Радован Вишковић и Ана Брнабић положе камен темељац за изградњу хидроелектране "Бук Бијела".

Пренос почетка радова на изградњи хидроелектране Бук Бијела можете пратити на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

Овај догађај је од изузетне важности за општину на југоистоку Српске, али и за цијелу Републику. "Бук Бијела" биће највећа и најзначајнија, од планиране три хидроелектране, са дужином бране од готово 200 метара, висином 57 и вјештачким језером дужине 11,5 километара.