latinica  ћирилица
17/05/2021 |  11:34 | Аутор: РТРС

Штаб за ванредне ситуације одржао 200 сједница

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске саопштио је да је њихов штаб за ванредне ситуације одржао у протеклих 14 мјесеци 200 сједница.
Фонд ПИО РС-Филијала Бијељина - Фото: РТРС
Фонд ПИО РС-Филијала БијељинаФото: РТРС

Овај штаб је формиран у марту прошле године као оперативни орган за разматрање и доношење мјера с циљем превентивне заштите здравља запослених, осигураника и корисника права, те несметаног одвијања пословних процеса у ванредним околностима усљед појаве епидемије вируса корона.

Како наводе из Фонда током протеклих 14 мјесеци Штаб је низом мјера, закључака и наредби које су запослени спровели у свим организационим јединицама Фонда широм Републике Српске, у потпуности оправдао формирање и улогу у борби са вирусом корона.

- Упркос изузетно сложеној епидемиолошкој ситуацији, рад Фонда ни у једном моменту није доведен у питање, а резултати остварени у току 2020. године најбољи су у двадесетдеветогодишњем постојању. Највећи успјех у раду Штаба јесу сачувано здравље и животи укупно 600 запослених радника - истичу у саопштењу.

Од појаве епидемије до данас, истичу да је на вирус корона било позитивно 115 запослених, углавном са блажом клиничком сликом.

- За за њих седам била је неопходна хоспитализација и терапија кисеоником. Штаб за ванредне ситуације у Фонду ПИО и даље наставља рад, све док то буде захтијевала епидемиолошка ситуација - поручују из ове институције.