latinica  ћирилица
17/05/2021 |  11:54 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Култна серија "Сложна браћа" добија наставак (ФОТО)

Одлична вијест за све љубитеље препознатљивог хумора: снима се наставак култне серије "Сложна браћа" која је обиљежила деведесете године, а чије реплике се и данас користе.
Снимање наставка култне серије "Сложна браћа" (уступљена фотографија) -
Снимање наставка култне серије "Сложна браћа" (уступљена фотографија)

У суботу, 15. маја, у студију у Шимановцима пала је прва клапа хумористичке ТВ серије "Сложна браћа – The Nekst Đeneration" у продукцији Телекома, чије приказивање је планирано у јесењој програмској шеми на Суперстар телевизији и на некој од телевизија са националном фреквенцијом.

Током наредна два мјесеца, импозантна глумачка екипа из читавог региона, предвођена Наташом Нинковић, Ралетом Миленковићем, Андријом Кузмановићем, Ненадом Окановићем, Николом Пејаковићем, Љубишом Савановићем, Марком Гвером, Мимом Караџићем, др Нелетом Карајлићем и другима, наставиће снимање у студију у Шимановцима, Липовачкој шуми и на другим локацијама у околини Београда.

Снимање наставка култне серије „Сложна браћа (уступљена фотографија)

Сценарио и овога пута потписује др Неле Карајлић, уз Срђана Јанковића, док је режија повјерена Милораду Милинковићу. За извршну продукцију ове комедије задужена је ЕТМ продукција.

По ријечима редитеља Милорада Милинковића, иако су "кулисе" времена битно измјењене у односу на прву сезону серије "Сложна браћа" из 1995. године, чија се радња одигравала непосредно по завршетку рата, на територији ничије земље, јединог преосталог неподијељеног дијела територије који је остао под протекторатом УН-а, ову верзију одликују мирнодопски услови.

У односима ликова се, међутим, ништа није битно измјенило.

- И даље сви покушавају сваког да преваре, успјевши на крају једино да преваре сами себе - наглашава Милинковић.

Снимање наставка култне серије „Сложна браћа (уступљена фотографија)

Нова верзија се по питању форме разликује по томе што је, и поред линеарности радње током цијеле серије, свака од 12 епизода самостална и драматуршки заокружена цјелина.

Један од извршних продуцената ЕТМ-а, Бојан Ивковић, наглашава да није у питању класичан римејк серије, иако се "Сложна браћа – Nekst Đeneration" идејно ослањају на претходну верзију и јесу њена својеврсна верзија.

Нова сезона има нове ликове и нову драматургију коју контекстуализује стари простор чувене кафане. Она је уједно постала и симбол новог почетка једне нове генерације, која упркос рубу времена није пуно одмакла од својих претходника.

Међусобни односи припадника "различитих народа и народности" који су окосница саме приче и даље су испреплетани њиховим различитим интересима, који их и овај пут доводе у разнолике гротескне ситуације.

Необичне згоде и незгоде посјетилаца ове неподјељене територије на тромеђи и даље зачињавају живот ове незаборавне кафане, у којој ћемо се дружити на јесен.