latinica  ћирилица
17/05/2021 |  11:58 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Погледајте какво нас вријеме очекује у наредним данима

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме са кишом, док се дужи сунчани периоди и суво вријеме очекују у петак, 21. маја, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Облачно с кишом - Фото: РТРС
Облачно с кишомФото: РТРС

Сутра ујутру на југу ће бити сунчано, а у осталим крајевима ведро уз малу облачност и свежије. Током дана биће сунчано, а послије подне и увече очекује се повећање облачности на сјеверу, уз пролазну кишу и пљускове и могућу грмљавину.

Дуваће вјетар слаб до умјерен западни, на моменте појачан средином дана.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од пет до 11, на југу до 14, а највиша дневна од 17 до 22, на сјеверу и истоку до 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 19. маја, ујутру ће бити претежно облачно, у сјеверној половини земље киша или пљускови. Током дана биће промјенљиво са кишом и пљусковима уз могућност грмљавине, а касније послије подне на југу и сјеверозападу се очекује дјелимично разведравање уз сунчане периоде. Температура ће бити у паду, уз прилив хладнијег ваздуха са сјевера.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од шест до 11, на југу до 15 степени, а највиша дневна од шест до 13, на југу до 18 степени Целзијусових.

У четвртак, 20. маја, ујутру ће бити претежно облачно, мјестимично са кишом, на југу углавном суво. Током дана преовладаваће промјенљиво до претежно облачно, повремено уз кишу или пљускове, више у сјеверним и источним крајевима, док се на југу очекује више сунца.

Температура ваздуха биће нижа за ово доба године, па ће тако минимална јутарња бити од пет до 10, на југу до 12, на планинама до два степена, а највиша дневна од девет до 16, на југу око 19 степени Целзијусових.

У петак, 21. маја, ујутру на западу и југу биће ведрије, на сјевероистоку и истоку могућа слаба киша до поднева. Током дана и послије подне биће промјенљиво облачно уз дуже сунчане периоде, суво и мало топлије него претходних дана.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од шест до 10, на југу до 12, на планинама до два степена, а највиша дневна од 10 до 16, на југу и сјеверу до 20 степени Целзијусових.