latinica  ћирилица
17/05/2021 |  12:29 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Србија издваја 484 милиона евра за пројекте у Српској (ВИДЕО)

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас у Источном Сарајеву да Србија издваја 484 милиона евра за пројекте у Српској.
11. заједничка сједница влада Републике Српске и Србије (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
11. заједничка сједница влада Републике Српске и Србије (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- У овом тренутку кроз пројекте ХЕ "Бук Бијела", потом ауто-пут Рача-Бијељина, те аеродром Требиње, Србија улаже око 500 милиона евра, конкретно 484 милиона - рекла је Брнабићева након заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије.

Брнабићева је изразила задовољство због интезивне сарадње влада Српске и Србије, подсјетивши и на новчану помоћ Србије за четири општине, од којих је једна у ФБиХ - Дрвар.

- Радило се на пројектима које смо дефинисали на ранијим сједницама, како би данас могли обиљежити почетак одређених пројеката. Неки од пројеката се не односе само на Српску, већ и на општине у Федерацији БиХ - рекла је она.

Премијерка Србије је најавила улагања у нове пројекте у Републици Српској.

- Заједно са осталим пројектима, просвјети, здравству, животној средини... локалним заједницима, кроз разне донације и пројекте, донирали смо преко 82 милиона евра, а наставићем и даље да улажемо. Све заједно, преко милијарду евра инвестирамо у Републику Српску - истакла је Брнабићева.