latinica  ћирилица
17/05/2021 |  12:45 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Дигитални шалтер у Самоуслужним зонама Сбербанке

Самоуслужне зоне постављене су у пословницама Сбербанке или на издвојеним локацијама, а осим банкомата и уређаја за полог готовине, располажу и са Дигиталним шалтером, саопштено је из Сбербанке а.д. Бањалука.
Дигитални шалтер ДТМ (фото: Сбербанк а.д. Бањалука) - Фото: илустрација
Дигитални шалтер ДТМ (фото: Сбербанк а.д. Бањалука)Фото: илустрација

Дигитализација у банкарству је, истиче се у саопштењу нужна у свакодневном пословању, а потреба за кориштењем дигиталних канала за пословање са Банком је сада већа него икада прије.

- Велики број клијената има потребу за ефикасном и брзом услугом, а модеран и убрзан начин живота, као и технолошки развој, изузетно утичу на развој банкарског пословања. Сходно томе, Сбербанк а.д. Бањалука континуирано ради на унапређењу услуга према клијентима. Сигурни смо да су клијенти увидјели предности кориштења дигиталних канала, те да су препознали бенефите као што су уштеда времена и новца као и брзина обављања услуге - наводе се у саопштењу.

Из Сбербанке а.д Бањалука објашњавају да је дигитални шалтер самоуслужни уређај који омогућава клијентима аутоматизовано издавање стандардизованих потврда и извода, плаћање рачуна, и обављање безготовинских трансакција.

- Велика предност овог уређаја су повољније накнаде и до пет пута, у односу на традиционални шалтер. Путем дигитализованих канала у нашим Самоуслужним зонама, клијентима желимо омогућити лакше и једноставније коришћење наших услуга у сваком тренутку, на сваком мјесту, и без додатних трошкова 24 часа дневно - наглашавају из Сбербанке а.д. Бањалука.

Из Сбербанке а.д.Бањалука истичу да прате савремене трендове у банкарству, са приоритетом праћења технолошког развоја и континуираним радом на модернизацији и унапређењу пословања.

- Да бисмо задовољили потребе и очекивања наших клијената, и даље ћемо радити на унапређењу дигиталних услуга, како би клијентима олакшали свакодневицу и припремили се за изазове који нас чекају у будућности - саопштено је из Сбербанк а.д. Бањалука.

Више информација о производима и услугама, сви заинтересовани могу добити на бесплатан број контакт центра 0800 59 999, лично у пословницама Сбербанк Бања Лука као и путем интернет странице банке sberbankbl.ba.