latinica  ћирилица
17/05/2021 |  13:57 | Аутор: СРНА

Џаферовић и Османи против Вучића

На састанку лидера Западног Балкана на Брду код Крања бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Осамни вербално су напали предсједника Србије Александра Вучића.
Пленарна сједница самита Брдо-Бриони (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Пленарна сједница самита Брдо-Бриони (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Расправа је почела када су учесници самита предузели иницијативу да се усвоје закључци по којима су границе у региону непромјењиве, чему се Вучић унапријед успротивио, тражећи да се дода да су "непромјењиве у складу са Повељом УН", преносе "Вечерње новости".

Исти извор наводи да су поновљене старе флоскуле о кривици Београда, а Вучић је оштро узвратио Османијевој и Џаферовићу, који су се обрушили на њега.

Самит Процеса Брдо-Бриони одржава се данас на Брду код Крања, у Словенији.

На самиту учествују предсједавајући процеса, предсједници Словеније и Хрватске Борут Пахор и Зоран Милановић, те лидери западнобалканске шесторке - чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, предсједници Србије Александар Вучић, Црне Горе Мило Ђукановић, Сјеверне Македоније Стево Пендаровски, Албаније Иљир Мета, те предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи.