latinica  ћирилица
17/05/2021 |  14:41 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Гашић-Никчевић: Унаприједити дугогодишњу успјешну сарадњу

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Источном Сарајеву, у склопу билатералних састанака који се одржавају у оквиру 11. заједничке сједнице Владе Републике Српске и Владе Републике Србије, са државним секретаром у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Стеваном Никчевићем, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске.
Гашићева и Никчевић (фото: Влада Републике Српске) -
Гашићева и Никчевић (фото: Влада Републике Српске)

Тема састанка било је даље унапређење дугогодишње успјешне сарадње два министарства, са посебним освртом на развој туристичких садржаја у пограничним општинама, те будућим инвестицијама у туристичке капацитете са обје стране ријеке Дрине, што би омогућило додатни замајац туристичком развоју ових општина и повећању туристичког промета како у Подрињу, тако и у остатку Републике Српске и Србије, наводи се у саопштењу.

Два министарства изразила су и чврсто опредјељење да јачају сарадњу у области трговине, те кроз заједничке активности раде на убрзању процедура које би додатно олакшале спољнотрговинску размјену Републике Српске и Србије.