latinica  ћирилица
18/05/2021 |  07:14 | Аутор: РТРС

Магла дуж ријечних токова и на планинским превојима

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ дуж ријечних токова и на планинским превојима јутарња магла мјестимично смањује видљивост, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Републике Српске апелују да сви учесници у саобраћају буду максимално опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

Због асфалтирања коловоза, саобраћај је потпуно обустављен на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска, од Верића до Ламовите.

За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу, односно локални пут Ламовита - Бистрица.

На мјесту укрштања дионице магистралног пута Бањалука /Ребровац/ - Челинац и Улице Мис Аделине Ирби у бањалучком насељу Врбања измијењен је режим у одвијању саобраћаја зог изградње канализације.

У току су радови на дионици магистралног пута Клашнице један - Горња Вијака један, због чега долази до измјена у одвијању саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој - Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју саобраћај се одвија успорено.

Због радова на раскрсници дионице магистралног пута Ивањска – Шарговац и локалног пута Залужани - Драгочај у бањалучком насељу Рамићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Из АМС савјетују возачима да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка - Добој, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на споју тог пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље /Јакеш/ - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка -
Добој - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, као и на дионици Црквина - Модрича један.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица - Градишка, на дионици Мраковица - Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац - Мраковица саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи - Власеница - Хан Пијесак и Власеница - Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Каракај два - Дрињача, па возаче из АМС моле да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод - Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.00 до 15.00 часова најављене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Рача - Бијељина - Угљевик у току је уређење пута, па се саобраћај одвија наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици међуентитетска линија Станић Ријека - Добој - Дервента - гранични прелаз Брод кретаће се превоз вангабаритног терета па возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

На регионалном путу Чајниче - Миљено у мјесту Луке, због клизишта, саобраћај се одвија отежено једном траком.

Због радова на дионици регионалног пута Језеро - Шипово, саобраћај ће бити повремено обустављан у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један сат.

На дионоци регионалног пута Старни Мајдан - Ламовита, због радова, наајвљене су измјене у одвијању саобраћаја.

Због радова на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На подручју Федерације БиХ видљивост је због магле смањена на дионицама уз ријеке Босну и Спречу.

Због радова у тунелу "Чакловићи" на дионици Тузла - Калесија саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, док путничка возила из смјера Калесије саобраћају обилазницом око тунела.

Теретна возила се током дана усмјеравају на алтернативни правац преко Дубрава.

у току су радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц - Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима, од 23.00 до 4.30, на овој дионици саобраћај се обуставља.

Радови у тунелу "Јасен" на магистралном путу Прозор - Јабланица у завршној су фази, тако да кроз тунел саобраћају све категорије возила, наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на коронавирус који не смије бити старији од 48 часова.