latinica  ћирилица
18/05/2021 |  08:04 ⇒ 09:24 | Аутор: sputniknews.com

Израелска војска гранатирала Либан (ВИДЕО)

Израелска војска гранатирала је територију Либана у знак одмазде послије испаљивања неколико ракета са територије те државе ка Израелу.

- Шест ракета испаљено је из Либана ка сјеверном Израелу и све су пале на територију Либана. Као одговор, наше артиљеријске снаге пуцале су ка метама које су лансирале ракете - саопштила је израелска војска.

Експлозије су се чуле око кибуца Мисгав Ам на сјеверу Израела непосредно прије него што је израелска војска саопштила да је одговорила артиљеријском ватром.

На друштвеним мрежама појавио се снимак који наводно приказује израелски одговор.

Нејасно је колико је тачно ракета испаљено са територије Либана, пошто је израелска војска саопштила да се ради о шест ракета, док је АФП објавио, позивајући се на либанске безбједносне изворе, да су у питању три ракете.

Израелска војска испалила је 22 гранате, навео је либански војни извор за Ројтерс. Није било извјештаја о жртвама и штети ни на једној страни.

Мировна мисија УН у Либану УНИФИЛ саопштила је да је примјећено испаљивање ракета из подручја Рашаја ал Фукар, села у близини границе, те да је Израел узвратио ватру.

Размјена ватре услиједила је током сукоба Израела и Палестинаца, који траје већ данима и у ком је погинуло више од 200 људи, а повријеђено око 1.500.

Израелска војска саопштила је да је током ноћи између понедјељка и уторка уништила 15 километара тунела у Гази који је користио Хамас, те да је из Појаса Газе ка израелским градовима испаљено 90 ракета.