latinica  ћирилица
18/05/2021 |  11:51 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Општина Рудо има потенцијал за развој и подршку Владе Српске

Општина Рудо има потенцијал за развој и у наредном периоду радиће се на промовисању туристичких богатстава и обезбјеђивању боље путне инфраструктуре, закључено је на данашњем састанку руководства ове општине са министрима трговине и туризма Републике Српске Сузаном Гашић и саобраћаја и веза Недељком Ћорићем.
Руководство општине Рудо са Сузаном Гашић и Недељком Ћорићем - Фото: СРНА
Руководство општине Рудо са Сузаном Гашић и Недељком ЋорићемФото: СРНА

Гашићева је након састанка рекла новинарима да Рудо има природне љепоте и пуно тога да понуди туристима, те да има потенцијала за развој ове општине.

Она је истакла да су путеви први предуслов за развој туризма и да се морају развијати на свим локацијама, а да је хотел један од приоритета у заједничком дјеловању у будућности.

- Уз помоћ Владе Републике Српске настојаћемо да помогнемо развој ове општине и долазак туриста - навела је Гашићева.

Ћорић је новинарима рекао да је разговарано о три пројекта, међу којима је реконструкција моста.

Он је навео да је Рудо мала општина, али једнако важна као и све остале општине које имају и веће потенцијале, те да ће се разговарати са власницима хотела и видјети које су то могућности за поновно покретање хотела.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је да је овој општини обећана помоћ за коју очекује да ће бити испоштована.

Он је захвалио министрима на посјети и навео да општина иде у правом правцу, те да је циљ да становници имају бољи живот.