latinica  ћирилица
18/05/2021 |  12:40 | Аутор: СРНА

Добој: Потписан уговор о суфинансирању изградње колектора у насељу Аеродром

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић и градоначелник Добоја Борис Јеринић потписали су данас уговор о суфинансирању пројекта изградње колектора фекалне канализације и пречистача у мјесној заједници Велика Буковица - насеље Аеродром, укупне вриједности 700.000 КМ.
Срђан Тодоровић и Борис Јеринић потписали уговор - Фото: СРНА
Срђан Тодоровић и Борис Јеринић потписали уговорФото: СРНА

Тодоровић је изјавио новинарима да Фонд са 200.000 КМ кофинансира пројекат и да ће средства бити дозначена у складу са динамиком потреба Градске управе.

- Ријеч је о стављању у функцију пречистача отпадних вода. Ту је у ранијем периоду постојао пречистач који из одређених техничких разлога није био у функцији и један дио колектора који се веже на пречистач, а није био до краја довршен - рекао је Тодоровић и навео да се пројекат реализује у фазама са роком завршетка од годину дана.

Тодоровић је навео да су на састанку са Јеринићем отворена и питања водоснабдијевања у мјесној заједници Бољанић, те рјешавања проблема регионалне депоније, а било је ријечи и о низу пројеката у области енергетске ефикасности и управљања отпадом, који ће се заједнички рјешавати у наредном периоду.

Он је подсјетио да је у досадашњем периоду Фонд, кроз пројекте које је спровео или суфинансирао, на подручје Добоја уложио близу 4.000.000 КМ, од којих се већина односила на мјере енергетске обнове јавних објеката.

Јеринић је рекао да ће за рјешавање проблема мјештана Велике Буковице који датира од 2008. године Градска управа у фазама обезбиједити 500.000 КМ.

Он је подсјетио на досадашњу сарадњу са Фондом и пројектима енергетске ефикасности који су реализовани на подручју ове локалне заједнице.

Јеринић је издвојио проблем регионалне депоније, на чијем рјешавању ће уз Фонд бити укључена и Влада Републике Српске, а најавио је да ће се за помоћ обратити и међународним организацијама.