latinica  ћирилица
18/05/2021 |  13:08 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Реконструкција Владе једна од опција

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је данас да је реконструкција Владе једна од опција за рјешавање ситуације са министром правде, људских и мањинских права Владимиром Лепосавићем.

- Да ли ће бити реконструкције - видјећемо. Ако имате само једну опцију, онда не треба да играте на ту опцију. Да имамо закон о Влади, ови би проблеми било врло брзо разријешени - изјавио је Кривокапић у Подгорици.

Он је навео да је у случају министра Лепосавића урадио све што је било до њега.

- Више од тога не могу - рекао је Кривокапић и додао да нема приче о незамјенљивима у Влади и да сви требају да сносе одговорност за своја дјела.

Премијер Црне Горе затражио је раније оставку и покренуо поступак смјене Лепосавића због његове изјаве да ће признати да је у Сребреници почињен геноцид када се то недвосмислено утврди као и због тога што је оспорио легитимитет суда у Хагу.

Кривокапић је данас на панел-дискусији "Куда иде Црна Гора: владавина права и антикорупција", коју је организовао у Ректорату Универзитета Црне Горе, рекао да Црна Гора са другим приступом треба да гради бољу будућност.

Он је навео да Црна Гора има најгори резултат од свих држава које желе да буду дио ЕУ, додајући да је проблем у поглављима 23 и 24, која се односе на владавину права и организовани криминал и корупцију.

Кривокапић је истакао да заједнички циљ Владе, Скупштине и судства треба да буде просперитет Црне Горе и напредак који ће осјетити грађани.

- Не може преко ноћи у оваквој кризи да се осјети тај бољитак. Црна Гора ће за двије године са 12 пројеката које припрема Влада, ако макар четвртина буде заживјела, у својој каси имати најмање милијарду евра - рекао је Кривокапић.