latinica  ћирилица
18/05/2021 |  13:27 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Чубриловић са представницима пензионeра о побољшању социјалног и економског стања

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић састао се данас са вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Републике Српске Слободаном Брдарем, предсједником Скупштине Удружења Ратком Трифуновићем и директором Фонда пензијско-инвалидског осигурања Младеном Милићем, саопштено је из НСРС.
Народна скупштина - Фото: РТРС
Народна скупштинаФото: РТРС

На састанку је разговарано о стању у области пензијско-инвалидског осигурања и стварању услова за побољшање социјалног и економског стања пензионера, наводи се у саопштењу.

У току састанка констатовано је да је веома важно то што се редовно исплаћују пензије за 270.335 корисника права на пензију, за шта се издвајају значајна средства из буџета Републике Српске, саопштено је из НСРС.

Саговорници су се сагласили да Народна скупштина и Удружење пензионера Републике Српске имају веома коректну узајамну сарадњу, да чланови овог удружења активно учествују у раду скупштинског Одбора за праћење стања у области пензијско-инвалидског осигурања, да имају могућност да присуствују пленарним сједницама и да се, на основу захтјева и према потреби, представници Удружења пензионера могу обратити посланицима у току засједања.

Са представницима Удружења пензионера договорено је да благовремено дају своје приједлоге како би се, кроз измјене и допуне постојећег Закона о пензијско-инвалидској заштити, изнашла реална и спроводива рјешења, с циљем побољшања материјалног статуса пензионера у Републици Српској, саопштено је из НСРС.