latinica  ћирилица
18/05/2021 |  13:36 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Рајчевић: ЕТФ у Источном Сарајеву - перјаница Универзитета (ВИДЕО)

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је да је Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву један од најреферентнијих јединица и перјаница овог Универзитета.
Срђан Рајчевић - Фото: Screenshot
Срђан РајчевићФото: Screenshot

Након састанка са деканом овог факултета Божидаром Поповићем и продеканима, Рајчевић је рекао новинарима да му је посебно задовољство било да чује да је ова високошколска установа у текућој академској години остварила за 30 одсто већи упис студената у односу на претходну годину.

- Овај факултет нуди атрактивне студијске програме који студентима обезбјеђују запослење одмах након студија, док Министарство, са своје стране, чини све да популарне мјере које смо увели кроз нове законе о високом образовању, као што је бесплатно школовање за све редовне студенте, дипринесе повећању броја студената на јавним универзитетима - рекао је Рајчевић.

На састанку је разговарано и о неопходној сарадњи науке и привреде, а Рајчевић је указао да Електротехнички факултет у том смислу може дати највише.

Захваливши Рајчевићу на посјети, декан Електротехничког факултета Божидар Поповић подсјетио је да је овај факултет прошле године уписало 87 бруцоша, а да ове године очекују 100 нових студената, чиме би подигли и капацитете факултета.