latinica  ћирилица
18/05/2021 |  14:44 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

У сриједу облачно са кишом

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме са кишом и пљусковима током дана у већини подручја.

Ујутру ће бити претежно облачно, у сјеверним крајевима киша или пљускови, а на југу ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преобладаваће промјенљиво са кишом и пљусковима у већини крајева уз повремене грмљавинске процесе, а биће и краћих сунчаних периода. Престанак падавина се очекује у току вечери у већини мјеста.

Дуваће вјетар слаб до умјерен сјеверног и сјеверозападног смјера.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 13, на југу до 15, а највиша дневна од 10 до 17, на југу до 20 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас је сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница шест, Хан Пијесак и Чемерно 14, Гацко и Соколац 17, Дринић, Мраковица, Невесиње и Иван седло 18, Ливно 19, Мркоњић Град, Рибник, Сребреница и Бугојно 20, Сарајево, Билећа, Вишеград, Тузла, Зворник, Бихаћ, Дрвар, Градачац, Јајце и Неум 21, Бијељина, Рудо, Србац, Требиње, Фоча, Шипово и Сански Мост 22, Добој, Приједор, Широки Бријег 23 степена Целзијусових.

У Бањалуци, Новом Граду, Мостару, Стоцу и Зеници данас је у 14.00 часова измјерена температура ваздуха 24 степена Целзијусова.