latinica  ћирилица
18/05/2021 |  15:32 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Илић и Никодијевић о сарадњи и реализацији договорених пројеката (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине града Бањалуке Младен Илић разговарао је са предсједником Скупштине Београда Николом Никодијевићем о међусобној сарадњи и реализацији договорених заједничких пројеката.
Илић и Никодијевић у Београду - Фото: РТРС
Илић и Никодијевић у БеоградуФото: РТРС

Традиционално добре везе Бањалуке и Београда у областима привреде, економије, науке, културе и спорта на локалном нивоу, утемељене су и у Повељи о братимљењу која је потиписана прошле године.

- Бањалука је, као и Република Српска, загледана у Србију и Београд и да искрено вјерујем да постоји много ствари и искустава које се могу из Београда "пренијети" у Бањалуку и подићи љествицу сарадње, која је већ сада изузетно висока, и на тај начин допринијети животу како Београда, тако и Бањалуке - рекао је Илић.

Никодијевић је истакао да се сарадња мора интензивирати, те да има простора када су у питању области привреде, спорта, културе, с обзиром на то да два града дијеле исто и идентично културно насљеђе.

- Осим република, морају да сарађују и градови, јер су они веома важни за привредну сарадњу, али најважније је за грађане да градске управе размјењују заједничка искуства из своје надлежности - истакао је Никодијевић