latinica  ћирилица
18/05/2021 |  15:39 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

ЦИК: Тражена документација биће достављена

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ је, поводом навода појединих медија да су припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ упали у просторије овог тијела, саопштила да је ријеч о предистражним радњама и да ће документација бити уступљена према устаљеној процедури.
ЦИК - Фото: РТРС
ЦИКФото: РТРС

- Због објективног информисања, желимо да обавијестимо јавност да су истражиоци Тужилаштва БиХ и Сипе у контакту са ЦИК-ом БиХ већ неколико седмица по питању одређене кривичне пријаве по којој, као истражиоци поступају - додаје се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је поступајући тужилац од ЦИК-а дописом тражио на увид одређену документацију, која ће бити уступљена према устаљеној процедури.

- И у досадашњем раду ЦИК БиХ је по захтјевима било којег тужилаштва или полицијске агенције достављао информације и тражену документацију и тако ће поступати и убудуће - истичу из ЦИК-а БиХ.

Према информацијама којим располаже ЦИК БиХ, ријеч је о предистражним радњама, а на основу кривичних пријава које се односе на гласање бирача путем поште из иностранства.

Повезане вијести:

Припадници СИПА у Централној изборној комисији БиХ