latinica  ћирилица
18/05/2021 |  16:41 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

"Сагласни о повећању неопорезивог дијела плате са 500 на 1.000 КМ" (ВИДЕО)

Представници Уједињене Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске и Синдиката управе, сагласили су се на данашњем састанку, да је потребно неопорезиви дио плате у Српској, са 500 марака повећати на 1.000.
Уједињена Српска - Фото: СРНА
Уједињена СрпскаФото: СРНА

 У Уједињеној Српској то сматрају реалним, уз напомену да посебан модел повећања плата, треба да буде формиран за здравствене раднике.

- Ми мислимо да је 1.000 марака одлична мјера, да је то мање од пола раста пореских прихода за ову годину, која је прије мјесец дана била 176 милиона марака, а сада је процјена да ће бити и већа. Сматрамо, ако расту порески приходи, треба да расту и плате - рекао је Ненад Стевандић предсједик Уједињене Српске.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић нагласио је да ово није мјера која изускује додатна задужења, ни новац из емисија обвезница.

-  Ово је реалан новац који су привредници и радници уплатили у буџет Републике Српске и сматрамо да ће ова мјера допринијети повећању потрошње и задовољства радника - истакао је Тривић.

Предсједник Синдиката управе и потпредсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Божо Марић нагласио је да они апсолутно подржавају повећање неопорезивог дијела.