latinica  ћирилица
20/05/2021 |  17:07 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Вишковић у Приједору: Влада подржава планове града (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са градоначелником Приједора Далибором Павловићем о заштити Приједора од поплава, рјешавању проблема комуналне инфраструктуре, пословању Рудника жељезне руде Љубија, Рибњака Саничани, те завршетку радова у индустријској зони и формирању нове.
Вишковић у Приједору - Фото: РТРС
Вишковић у ПриједоруФото: РТРС

На састанку Вишковића и Павловића истакнуто је да је Влада одобрила око 840.000 КМ за завршетак изградње инфраструктуре у индустријској зони Целпак.

- Влада ће у сваком моменту подржати планове града, да дође што више инвеститора, да буде отворено што више радних мјеста, да би грађани имали што бољи живот - рекао је Вишковић, додајући да су већ два инвеститора спремна да отворе погоне у овој индустријској зони и запосле раднике.

Када је ријеч о рударству, Вишковић је истакао да Влада има концепт како да заштити рударство у Приједору, истичући да је то незаобилазна тема у том граду, као и проблем РЖР Љубије, те да је план да заједно са Миталом оживи и Љубија.

Када је ријеч о приједорској болници, премијер је најавио да ће она ускоро бити трансформисана регионалну.

- Болница већ јесте регионална за насеља, општине и мјесне заједнице, не само за Приједор, а ми ћемо посредством Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, кроз пројекат енергетске ефикасности да реализујемо знатан дио грађевинских радова - рекао је Вишковић.

Он је најавио да ће у свим болницама у Републици Српској бити урађена рехабилитација у наредном периоду.

Павловић је рекоа да ће Влада Српске наставити да подржава овај град и у наредним пројектима. Напоменуо је да ће ових дана средства за индустријску зону Целпак бити пребачена на Град, који ће расписати тендер за реализацију тог пројекта.

Павловић је навео да је на данашњем састанку договорено изградња водовода на Старом воћњаку у Новом насељу.

Предсједник Владе Републике Српске посјетио је данас у Приједору предузеће Гаврановић д.о.о, које се бави производњом намјештаја и запошљава 38 радника. Вишковић је истакао да је Влада обезбиједила четири милиона КМ за подршку привредницима који улажу у нове технологије.