latinica  ћирилица
20/05/2021 |  21:29 ⇒ 21/05/2021 | 11:55 | Аутор: РТРС

Кисић Тепавчевић: Побједа над вирусом близу, али и даље треба бити опрезан (ВИДЕО)

Имамо разлога за оптимизам, али смо и даље обазриви. Не смијемо сада да посустанемо, јер неколико пута нас је вирус корона демантовао у свему, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, у нашој емисији Печат.
Дарија Кисић Тепавчевић - Фото: РТРС
Дарија Кисић ТепавчевићФото: РТРС

- Вирус је јако опасан и смртоносан. Нема ту убјеђивања око вакцинације. Многи су изгубили битку са овом болешћу, и најбољи показатељ је да они који су вакцинисани, и чак када оболе, много лакше је преболе - наглашава Кисић Тепавчевић.

Она је подсјетила да је Србија предњачила у региону када је у питању помоћ државама са вакцинама и да у томе није било никакве политичке намјере.

- Намјере су биле искључиво хумане, да помогнемо региону. Хтјели или не, морамо да будемо солидарни, и реакције су углавном, биле позитивне - рекла је Кисић Тепавчевић.

Док је била у Кризном штабу Србије, била је једна од највећих звијезда, јер су се њене ријечи на конференцијама за новинаре слушале веома пажљиво.

- Обављала сам само свој посао, који сам радила и годинама прије тога. Ко је желио да слуша о грипу, заразним болестима, малим богињама, о грозници Западног Нила... могао је да види мене, само што то људима није било интересантно. Епидемија вируса корона је потпуно све промијенила - каже Кисић Тепавчевић.

Она је и веома поносна на заједничке везе Србије и Републике Српске, чија је добра сарадња недавно потврђена и одржавањем 11. заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске.

- Оне су прије свега природне. Имамо интезивну комуникацију, размјењујемо искуства. Та сарадња је природна, имамо сличне проблеме, менталитет људи, и зашто да не помогнемо једни другима ако већ можемо - рекла је Кисић Тепавчевић.

Осврнула се и на све чешћу појаву нон-пејпера, у којима се кроје границе на Балкану. 

- Прича се о томе, али питање је ко све стоји иза тих докумената. Иако познаје политички проблем, не познаје менталитет људи, и пуштају се пробни балони, гледа се реакција тих људи. То је једна врста психолошке игре, појављује се врло често - истакла је Кисић Тепавчевић.  

Дарија Кисић Тепавчевић је рођена у Сарајеву, а дио одрастања провела је и у источној Херцеговини.

- Сваки боравак у Сарајеву испуњен је емоцијама. Ја сам Српкиња, Херцеговка, рођена у Сарајеву, и све те три чињенице чине ме поносним. Ту сте рођени, живјела сам ту до 16. године - рекла је Кисић Тепавчевић у Печату.