latinica  ћирилица
22/05/2021 |  08:41 ⇒ 09:55 | Аутор: СРНА

Мајкић: Подаци о миграцијама не прате извјештајни период

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије Представничког дома парламента БиХ Душанка Мајкић сматра да извјештај о стању у области миграција у БиХ за 2020. годину има превише података, али да нису за наведени извјештајни период, те да нико више не може да снађе у маси тих извјештаја.
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

Мајкићева је навела да ова информација садржи оперативне изазове и податке о спровођењу акционог плана за рјешавање проблема, али да је информација за јануар поновљена она за прошлу годину.

- Код нас се стање у области миграција не мијења посљедњих пет година, посебно не сваки мјесец. Нико више не може да се снађе у маси тих извјештаја. Министарство шаље исте податке за новембар и јануар - рекла је Мајкићева за Глас Српске.

Она очекује од колега који су чланови Комисије, а из Представничког дома, да ће настојати да на тој адреси ријеше проблем и да се, додала је, почне са увођењем реда и на овој ставци.

Мајкићева је истакла и да дијели ставове неких колега да је заправо све политизација.

Податке о броју миграната, њиховим илегалним покушајима и преласцима границе, те попуњеним креветима у привременим прихватним центрима у годишњим, а однедавно и у мјесечним извјештајима, сумира Министарство безбједности и доставља их Савјету министара, односно парламенту БиХ.