latinica  ћирилица
22/05/2021 |  12:54 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Додик у Гацку: Подршка за реализацију пројеката (ФОТО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се данас у Гацку са начелником општине Огњеном Милинковићем. Након састанак поручено је да ће општина добити подршку да реализује све важне пројекте.
Милорад Додик у Гацку - Фото: РТРС
Милорад Додик у ГацкуФото: РТРС

Додик рекао да је несхватљиво да су у претходном периоду раније нестале десетине милиона марака из буџета, те додао да због тога нема развоја општине.

Велики проблем је и презапосленост у општинској администрацији, гдје се за плате издваја пола буџета.

- Биће подржан завршетак спортске дворане, као и проширење Дјечијег вртића. За десетак дана овдје ће бити министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић јер ће почети пројекат енергетске ефикасности уређења основне школе, вртић ће бити финансиран из кабинета предсједнице Републике, Влада ће помоћи да се конципира и развија пројекат за младе брачне парове - рекао је Додик.

Додик је након састанка рекао да су начелник Гацка Огњен Милинковић и његови сарадници најбољи избор за ово мјесто, те да је данас ту да их подржи.

- Сада можемо да координисано направимо неколико заједничких великих пројеката - навео је Додик.

Додик је рекао да су за дионицу пута Врба-Десивоје, од Фоче до Гацка, одобрена три милиона КМ и да ће то почети да се рјешава у овој години.

Према његовим ријечима, невјероватно је да су људи који су водили општину Гацко прокоцкали силне године и новац из Термоелектране, а да нису ријешили питање водоснабдијевања Гацка, које је дочекало начелника Милинковића.

Милорад Додик у Гацку (Фото: РТРС)

Послије састанка, начелник Милинковић изјавио је да је општина Гацко добила подршку за реализацију три пројекта путне инфраструктуре, као и подршку за рјешавање горућих проблема водоснабдијевања и канализације.

Милинковић је рекао  да је са Додиком договорено да се ускоро крене са капиталним пројектима на подручју општине Гацко чију ће реализацију помоћи Влада Републике Српске, као што су уређење Трга, измјештање пијаце, изградња стамбене зграде за младе брачне парове.

Он је овом приликом захвалио Додику за подршку.