latinica  ћирилица
24/05/2021 |  10:56 ⇒ 17/06/2021 | 14:37 | Аутор: РТРС

Објављен трејлер на енглеском за филм "Неки нови Бродвеј" (ВИДЕО)

Из продукције Радио Телевизије Републике Српске долази нови дугометражни документарни филм "Неки нови Бродвеј". Објављен је и трејлер на енглеском језику.
Даун синдром -
Даун синдром

Радња филма прати шест младих особа са Дауновим синдромом који, савладавајући бројне препреке, постају први полазници школе глуме на овим просторима, истовремено рушећи предрасуде и баријере о могућностима и способностима особа са овим синдромом.

Ово је први дугометражни филм из БиХ који се бави проблемом социјалне рехабилитације особа са Дауновим синдромом старијим од 18 година.

Филм је сниман на више локација у Републици Српској и региону, а рађен је у сарадњи са Даун синдром центром из Бањалуке.

Сценарио и режију потписује Денис Бојић, режисер награђиваних филмова "Дјеца" и "Лица Лафоре", а остатак филмске екипе чине монтажер Огњен Богдановић, директор фотографије Славиша Бранковић, сниматељ Дејан Рачић, асистент сниматеља Милорад Рајлић, асистент режије Давид Јелић, сниматељи тона Душко Јовановић, Александар Влајић, Предраг Ђорда, Срђан Радаковић, Жељко Каламанда, расвјета Душко Лазић, тонска обрада Владимир Владетић, графичка обрада Огњен Радмило, продуцент Филип Млађеновић.

Музику за филм компоновали су Давид Мастикоса и Асмир Јакуповић.

Премијерно приказивање филма очекује се током 2021. године.