latinica  ћирилица
24/05/2021 |  15:06 ⇒ 22:33 | Аутор: РТРС

Kонкретизовати започете инфраструктурне и енергетске пројекте

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и друга два члана разговарали су данас са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем и сви су се сагласили о потреби да се конкретизују започети инфраструктурни и енергетски пројекти.
Кривокапић, Додик, Комшић и Џаферовић (фото: predsjednistvobih.ba) -
Кривокапић, Додик, Комшић и Џаферовић (фото: predsjednistvobih.ba)

Додик, те чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић разговарали су са Кривокапићем о унапређењу сарадње двије земље у областима економије и трговинске размјене, путне инфраструктуре, те областима енергетике, туризма, науке и културе.

- Саговорници су се сложили да је потребно конкретизовати започете инфраструктурне и енергетске пројекте, те повећати сарадњу у економској области и трговинској размјени - саопштено је из Предсједништва БиХ.

Поздрављено је потписивање докумената којима се омогућава боља контрола граница и олакшава проток роба и људи.

Током сусрета изражено је задовољство што је Кривокапић за прву посјету региону одабрао БиХ, што показује да су БиХ и Црна Гора посвећене унапређењу регионалне сарадње и добросусједских односа.

- Интерес за јачање регионалне сарадње и добросусједских односа је изражен и у процесу приступања ЕУ, те кроз регионалне иницијативе и међународне организације - наводи се у саопштењу.

На састанку је речено да између БиХ и Црне Горе нема отворених питања и да је потребно билатералну сарадњу подићи на највиши ниво, кроз размјену посјета на високом и највишем нивоу.

Разговарано је и о пандемији изазваној вирусом корона и о активностима које се проводе како би се ублажиле посљедице, саопштено је из Предсједништва БиХ.