latinica  ћирилица
28/05/2021 |  11:00 ⇒ 11:08 | Аутор: СРНА

У Липу измјештено 255 миграната са четири локације у Бихаћу

Служба за послове са странцима рано јутрос затекла је 255 миграната на четири локације у Бихаћу на којима су се окупљали и боравили у импровизованом смјештају, те их релоцирала у привремени прихватни центар Липа.
Мигранти у кампу Липа (фото: FENA) -
Мигранти у кампу Липа (фото: FENA)

Ријеч је о локацијама Жегарско поље, Дебељача, те локација у близини Кантоналне болнице и фудбалског стадиона Јединство, а мигранти су махом држављани Пакистана и Авганстана.

Тренутно се спроводе активности медицинског прегледа, идентификације и регистрације ових лица, те смјештај у превентивни изолациони дио привременог прихватног центра Липа, саопштено је данас из Службе за послове са странцима.

У саопштењу је наведено да су активности спроведене у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона и уз подршку медицинског тима хуманитарне организације СОС Бихаћ.

- Током спровођења ових активности пронађен је одређен број малољетника без пратње, о чему је одмах обавијештен Центар за социјални рад града Бихаћа ради покретања процедура одређивања старатељства и њиховог даљег смјештаја и збрињавања - навели су из Службе.

У саопштењу је наведено да спровођење наведених активности представља наставак координације Службе за послове са странцима са локалним властима с циљем што бољег управљања миграционим процесима на подручју Унско-санског кантона, те да ће овакве активности бити континуирано настављене.