latinica  ћирилица
28/05/2021 |  15:35 | Аутор: СРНА

Лепосавић: Садржина уговора са СПЦ се не крије

Садржај темељног уговора са Српском православном црквом се не крије и он у потпуности одговара обиму и садржини права предвиђених у осталим закљученим уговорима, рекао је министар правде, људских и мањинских права Црне Горе Владимир Лепосавић.
Владимир Лепосавић (Фото: nula49.com) -
Владимир Лепосавић (Фото: nula49.com)

- Без обзира на то колики је притисак, мислим да не треба подлећи њему и направити дискриминацију и под притиском објављивати уговор за који је речено да је у потпуно истом обиму права и обавеза као и сви остали - рекао је Лепосавић у Скупштини.

Он је, на питање посланика Социјалдемократске партије Рашка Коњевића да ли је Влада усвојила полазне основе за преговоре са СПЦ у сусрет потписивању темељног уговора, одговорио да Влада није, али да јесте Скупштина.

- Устав је увијек полазна основа, он нас обавезује да преговарамо - навео је Лепосавић.

Он је упитао Коњевића зашто није питао било коју другу вјерску заједницу када су се склапали други уговори да их објаве и ратификују, саопштено је из Министарства.

- Ако мислите да треба поступати другачије са СПЦ, морам да Вам кажем да је са различитим поступањем и дискриминацијом, макар свјесном и систематском, завршено - навео је Лепосавић.

Он је додао да инсистирање на објављивању уговора представља политичку злоупотребу овог момента.