latinica  ћирилица
30/05/2021 |  12:32 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Ролан Гарос - три представника Србије на терену првог дана

Првог дана Ролан Гароса Србија ће имати три представника. Мечеве првог кола играју Миомир Кецмановић, Ласло Ђере и Нина Стојановић. Најзанимљивије сусрете са Ролан Гароса у наредних 14 дана преносиће наша Телевизија.
Ролан Гарос (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Ролан Гарос (фото: twitter.com/rolandgarros)

Први ће на терен у 12.30 Миомир Кецмановић, чији је противник тренутно најбоље пласирани британски тенисер Данијел Еванс.

Кецмановић се до сада није састајао са 27. тенисером свијта који никада до сада није отишао даље од прве рунде гренд слема у Паризу.

Ласло Ђере на старту Ролан Гароса игра против 22-огодишњег француског тенисера Корантена Мутеа, тренутно 72. на АТП листи. Меч би требало да почне у 14.30.

Ни Ђере и Муте нису до сада имали прилику да одмјере снаге.

Муте је 2019. године стигао до трећег кола Ролан Гароса, када је остварио и највећу побједу у каријери против Гида Пеље.

Србија ће првог дана турнира имати представника и у женској конкуренцији пошто Нина Стојановић у 14.30 игра против Јапанке Нао Хибино, 82. тенисерке свијета.

Хибино је прошле године први пут у каријери прошла у друго коло гренд селм турнира у Паризу. 

Јапанска тенисерка је 2017. године на ИТФ турниру у Кини победила Стојановићеву 2:0 у сетовима.

Новак Ђоковић на терену у понедјељак 

У понедјељак ће мечеве прве рунде играти најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, који долази у Париз након освојеног турнира у Београду, Филип Крајиновић, Душан Лајовић и Александра Крунић.

Ђоковић ће на старту Ролан Гароса играти са Американцем Тенисом Сандгреном, Лајовић ће се састати са Грузијцем Николасом Басилашвилијем, Крајиновића чека у дуел са Немцем Максимилијаном Мартерером, а Крунић ће за ривалку имати Американку Коко Гоф.

Титулу у мушкој конкуренцији брани Шпанац Рафаел Надал, а код тенисерки Пољакиња Ига Швјонтек.