latinica  ћирилица
31/05/2021 |  18:24 ⇒ 01/06/2021 | 08:44 | Аутор: РТРС

У сриједу у Београду састанак званичника Српске са Вучићем

У Београду ће у сриједу бити одржан састанак предсједника Србије Александра Вучића са званичницима Српске, потврђено је за РТРС из Кабинета предсједнице Републике Српске.
Вучић, Цвијановић и Додик - Фото: СРНА
Вучић, Цвијановић и ДодикФото: СРНА

Вучић је позитивно одговорио на писмо предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и заказао састанак са представницима институција и парламентарних странака у Српској у сриједу у Београду, у згради Председништва Србије на Андрићевом венцу са почетком у 11.00 часова.

Састанку ће присуствовати предсједница Републике Српске, предсједник Владе Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, те представници парламентарних странака у Српској.

Предсједница Српске упутила је писмо предсједнику Србије у којем је затражила да организује састанак на којем ће бити разговарано о спорном именовању новог високог представника у БиХ.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик претходно је за Срну изјавио, говорећи о овом састанку, да због елементарног непоштовања владавине права у виду кршења Анекса 10, Република Српска не може прихватити наметање било које личности за високог представника и поновио да је постављење високог представника условљено сагласношћу страна потписница Анекса 10 Дејтонског споразума.