latinica  ћирилица
02/06/2021 |  07:05 ⇒ 07:09 | Аутор: РТРС

Без гужве на путевима и на граничним прелазима

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози несметано, без посебних ограничења, измјене су једино на мјестима извођења радова, а на граничним прелазима нема задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Козарац-Ламовита и преусмјерен на локални пут Козарац-Ламовита, а измјене су актуелне у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу Љубогошта-Пале, у тунелу "Угар" на магистралном путу Црна Ријека-Угар, те на мјесту укрштања магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Улице Мис Аделине Ирби, у насељу Врбања.

Због радова се успорено вози на магистралном путу на улазу у Добој из правца Руданке, на укрштању путева Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај, на подручју Власенице, на магистралним путним правцима Каракај-Дрињача, Бијељина-Угљевик, Клашнице-Горња Вијака и од Модриче према Добоју.

Због бројних одрона и опасности од клизишта отежано се вози на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, док је за теретна возила саобраћај обустављен на тој дионици.

Деминерски радови изоде се на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова због чега долази до обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

До повремених обустава саобраћаја због деминерских радова долази и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, радним данима од 8.15 до 15.05 часова и то на начин да прекид саобраћаја буде пола сата, а 10 минута се пропуштају возила.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионицама регионалних путева Мраковица-Подградци, Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Језеро-Шипово, Стари Мајдан-Ламовита, Тедин Хан-Криж, на граници Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, Укрина-Горња Вијака, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица вози наизмјенично, једном траком.

Вангабаритни превоз креће се дионицама путева Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, Бањ Брдо-гранични прелаз Рача, Станић Ријека-Каруше и Каруше-гранични прелаз Брод. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ су у току радови на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, због чега се саобраћа једном траком у смјеру кретања или двосмјерно супротном коловозном траком, у зависности од фазе радова. Возачи на овој дионици треба да буду опрезнији.

Због редовног сервисирања тунела Вис, 25. новембар и Граб, вечерас од 20.00 до 6.00 часова ујутро бити обустављен саобраћај на дионици ауто-пута Тарчин-Сарајево запад.

Због радова у тунелу Чакловићи /Тузла-Калесија/ саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/, због чега се саобраћа наизмјенично,једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним часовима саобраћај се на овој дионици обуставља.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Устиколина-Горажде /мостови Устиколина и Мравињац/, Тарчин-Коњиц /Доња Раштелица/, Столац-Хутово /мјесто Церовица/, Посушје-Томиславград /насеље Читлук/, на излазу из Бановића према Рибници и на раскрсници магистралних путева у Босанском Петровцу.