latinica  ћирилица
03/06/2021 |  10:38 ⇒ 10:41 | Аутор: СРНА

Измјештено 160 миграната са двије локације на подручју Цазина

Служба за послове са странцима измјестила је 160 миграната са локација Штурлић и Хаџин Поток, на подручју Цазина, гдје су боравили у импровизованом смјештају и смјестила их и у привремени прихватни центар Липа.
Сарајево - Служба за послове са странцима - измјештање миграната - Фото: СРНА
Сарајево - Служба за послове са странцима - измјештање мигранатаФото: СРНА

У саопштењу Службе за послове са странцима наводи се да су инспектори на овим локацијама затекли 160 мигранта међу којима је било 19 породица са 29 малољетне дјеце.

У највећем броју ријеч је о држављанима Авганистана и Ирана, и тренутно проводе активности медицинског прегледа, идентификације и регистрације, те смјештај ових лица у превентивни изолацијски дио привременог прихватног центра Борићи и Липа.

Активности су проведене у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона, те уз подршку медицинског тима хуманитарне организације СОС Бихаћ.

Током спровођења ових активности пронађено је пет малољетника без пратње о чему је одмах обавијештен Центар за социјални рад ради покретања процедура одређивања старатељства и његовог даљег смјештаја и збрињавања.

Провођење наведених активности је наставак координације Службе за послове са странцима са локалним властима у циљу што бољег управљања миграцијским процесима на подручју Унско-санског Кантона и овакве активности биће провођене и даље.