latinica  ћирилица
03/06/2021 |  18:52 ⇒ 18:54 | Аутор: Б92

Федерер у трећем колу: Чилић немоћан

Роџер Федерер је са 3-1 ( 2:6, 6:2, 6:7, 6:2 ) савладао Марина Чилића.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер без већих проблема пласирао се у треће коло Ролан Гароса, савладавши Марина Чилића са 3-1.

Федерер је у првом сету просто прегазио Марина Чилића, а први гем је прошао потпуно другачије јер га је хрватски тенисер освојио без изгубљеног поена.

У другом сету је Чилић поправио бекхенд, смањио грешке и одмах освојио први гем, маратонски гем, а онда стиже изненађење и брејк. Посустао је мало Роџер Федерер што је Чилић искористио на најбољи начин и послије брејка стиже потврда и великих 3:0.

Наставио је Марин у истом ритму, Федерер је чак и опоменут због одуговлачења, дуго је трајала та расправа са судијом, а након ње, Федерер не осваја нити један гем и Марин Чилић са убједљивих 6:2 осваја други сет. Узвратио је истом мјером.

И почетак трећег сета је био исти: прво иде освојен гем Марина Чилића, па три у низу Роџера Федерера, али је опет усљедио преокрет. Чилић осваја тежак гем, па прави брејк и онда га потврђује за великих 4:3 и притисак је поново пребацио на Швајцарца.

Није било изненађења до краја, сваки сервис гем је успјешно освојен, а потом су отишли у тај-брејк гдје је Федерер стекао велику предност од 5:2 без већих проблема и онда сигурном игром присвојио тај сет за вођство од 2-1.

Тенисер из Базела је наставио са одличном игром и у четвртом сету.

Успио је да стекне брејк у четвртом гему за 3:1, а потом је исто урадио и у осмом гему, чиме је и завршио посао у другој рунди.

У трећем колу Федерер игра против Немца Доминика Кепфера.