latinica  ћирилица
04/06/2021 |  13:59 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Вулин поручио Џаферовићу да пази шта жели, јер му се можда и оствари

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је бошњачком члану Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу да је веома природно да Србија размишља о судбини Срба у БиХ јер нико други неће, те да пази шта жели јер ће се можда и остварити.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Поводом изјава Џаферовића да нико не треба да се патерналистички односи према БиХ и да Србија нема никакве везе са именовањем високог представника у БиХ, Вулин је рекао да се нико према БиХ не односи патерналистички.

- Ми само водимо рачуна шта се дешава са српским народом у БиХ, кад нико други неће, а неко мора. Није то никакво мијешање, али је врло природно да размишљамо о судбини српског народа - навео је Вулин за РТС.

Вулин је рекао да би Џаферовић требало да пази шта жели јер ће му се можда и остварити, те подсјетио да је Џаферовић рекао како очекује од својих сусједа да се понашају према БиХ са истим поштовањем са којим се БиХ понаша према њима.

- Да ли то значи, господине Џаферовићу, послије ваше изјаве да је Косово независно, да је и Република Српска независна? Будите пажљиви са оним што желите, можда вам се и оствари - поручио је Вулин.

Он је подсјетио да је Џаферовић одлазио у Нови Пазар и разговарао са лидером СДА Санџака Сулејманом Угљанином, који је говорио како треба отцијепити такозвани Санџак.

- Ријеч му нисмо рекли, а ми не смијемо да разговарамо са Србима. Одмах је проблем када ми разговарамо са Србима, а Република Српска као међународно признати ентитет не може да се пореди са Рашком области ни на који начин - навео је Вулин.

Вулин је рекао да је само предсједник Србије Александар Вучић у стању да окупи и уједини све Србе, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Он је додао да је Вучић сабрао све представнике Републике Српске и из власти и из опозиције, што није лако, али да су осјетили потребу да се оствари јединство свих важних фактора у политичком животу Републике Српске како би Српска била сачувана.