latinica  ћирилица
05/06/2021 |  13:44 ⇒ 13:45 | Аутор: Агенције

Фудбалски савез БиХ промијенио пропозиције Купа

У складу са одлуком УЕФА-е о укидању правила које је на снази било од шездесетих година прошлог вијека.
Фудбалски савез Босне и Херцеговине - Фото: Screenshot
Фудбалски савез Босне и ХерцеговинеФото: Screenshot

УЕФА је прије неколико дана на једној од сједница укинула правило гола у гостима, које је у фудбалу било на снази још од шездесетих година прошлог вијека.

У саопштењу кровне куће европског фудбала наведено је како ово правило нема смисла, с обзиром на то да због пандемије коронавируса и одсуства навијача с трибина екипе немају предност домаћег терена.

У складу с одлуком УЕФА-е реаговао је и Фудбалски савез БиХ, који је измијенио пропозиције Купа Босне и Херцеговине. У пропозицијама овог такмичења више се не помиње правило постигнутог гола у гостима.

- У случају неријешеног резултата у утакмицама шеснаестине и осмине финала, као и финалне утакмице, изводе се ударци са бијеле тачке за добијање побједника на утакмици. У утакмицама четвртине и полуфинала Куп-а, пласман се остварује на основу збира бодова из двије утакмице, с тим да побједа доноси три бода, а неријешен резултат један бод. Ако је збир бодова исти, побједника одлучује однос примљених и постигнутих голова, а ако је однос једнак, након друге утакмице изводе се ударци са бијеле тачке за добијање побједника на утакмици, према Правилима ногометне/фудбалске игре - наведено је у пропозицијама Купа БиХ на страници Савеза.