latinica  ћирилица
07/06/2021 |  11:16 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Вишковић са амбасадором Румуније: Радити на повезивању привредника

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и новоименовани амбасадора Румуније у БиХ Антон Пакурету сагласни су да је у наредном периоду потребно радити на повезивању привредника из Републике Српске и Румуније, посредством привредних комора, као и на организацији заједничког бизнис форума у Бањалуци.
Вишковић са амбасадором Румуније - Фото: РТРС
Вишковић са амбасадором РумунијеФото: РТРС

Вишковић и Пакурету указали су да постоји велики простор за унапређење сарадње у свим областима, посебно када је ријеч о економској и привредној сарадњи, те унапређењу спољнотрговинске размјене, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На састанку је разговарано о даљем развијању билатералних односа, те могућностима унапређења сарадње између Републике Српске и Румуније.

Указано је и на потребу јачања сарадње у области културе и образовања, те стварања јачих веза између универзитета и академских заједница из Републике Српске и Румуније.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амабасадор Антон Пакурету разговарали су и о процесу ЕУ интеграција и истакли потребу да Румунија подијели своја искуства из процеса придруживања Европској унији са Републиком Српском и БиХ.