latinica  ћирилица
07/06/2021 |  16:17 | Аутор: РТРС

Ћорић-Тудик: Постоји интерес француских компанија за улагање у Српску

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић састао се данас у Бањалуци са амбасадорком Републике Француске у БиХ Кристин Тудик и савјетницом за економију француске амбасадорке у БиХ Флоренс Имберт.
Ћорић и Тудик  (Фото:Влада Српске) -
Ћорић и Тудик (Фото:Влада Српске)

На састанку је разговарано о инфраструктурним пројектима из области саобраћаја и комуникација, унапређењу економске сарадње Републике Српске и Француске, планираним реформама и пројектима и потенцијалним инвестицијама француских компанија.

Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић упознао је амбасадорку Француске Кристин Тудик о најважнијим инфраструктурним пројектима које проводи Министарство саобраћаја и веза, досадашњим активностима,  приоритетима и плановима у будућем раду.

Тудик је констатовала да постоји интерес француских компанија за улагање у Републику Српску у области комуникација и саобраћаја, истичући да је циљ унапређење економских односа и допринос расту страних инвестиција у БиХ.

Саговорници су изразили увјерење да ће сарадња Француске и Републике Српске бити настављена у обостраном интересу и да ће бити  додатно унапријеђена у наредном периоду, посебно у области комуникација и саобраћаја, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.