latinica  ћирилица
07/06/2021 |  16:34 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Фудбалери Леотара на пријему код градоначелника Требиња

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио је данас фудбалере Леотара, који су након 17 година освојили Куп Републике Српске, истакавши да је то велики успјех за град Требиње и за тај клуб.
Требиње: Фудбалери Леотара код градоначелника - Фото: СРНА
Требиње: Фудбалери Леотара код градоначелникаФото: СРНА

Ћурић је похвалио остварени резултат овог клуба, те нагласио да се Град Требиње труди да, преко Спортског друштва, подржи комплетан спорт у граду - кошарку, рукомет, фудбал.

- Чињеница је да је било одређених тренутака да је из буџета фудбал добијао најмање новца, али ми смо свјесни ситуације да су и јавне установе и предузећа итекако значајни у свему овом - навео је градоначелник.

Предсједник Управног одбора Фудбалског клуба Леотар Гордан Мишељић рекао је да је циљ тог клуба за ову годину био да буде стабилан прволигаш, а да је тај план далеко премашен и да је Леотар завршио као другопласирани, а освојио је и Куп Републике Српске.

- Шта ће бити план за идућу годину, донијећемо одлуку на нивоу града, али оно што је намјера јесте да клуб развије одређену инфраструктуру не само у материјалном смислу, везано за постављање рефлектора и изградњу вјештачког терена, него и кадровску - истакао је Мишељић.

Он је напоменуо да је Леотар имао доста наслијеђених дуговања, али да у протекле двије године нису направљени нови дугови, те да су многи трошкови и дуговања смањени.

- Направљени су репрограми и према јавним установама и електродистрибуцији, тако да можемо рећи да је клуб, у посљедње двије године, постао доста здравији - додао је он.

Тренер Леотара Олег Ћурић оцијенио је да је успјех што су фудбалери подстакли јавност да се опет прича о Леотар".

- Ово је огроман успјех за ФК Леотар с обзиром гдје се налазио посљедњих пет година и сигурно опомена да се треба више помоћи Леотару да се врати на старе стазе - рекао је он и додао да је посебно значајно што је већина фудбалера из Требиња, а само три играча су са стране.

Капитен клуба Анел Рамић изразио је задовољство што је у тиму са великим талентима.

- Атмосфера је била на високом нивоу и прије, а поготово сада послије освајања оваквог трофеја, након 17 година. Сигурно да смо обрадовали народ у Требињу и праве навијаче Леотара  - рекао је Рамић.

Фудбалери Леотара освојили су Куп Републике Српске након што су у финалу у Модричи побиједили екипу "Крупе" из Крупе на Врбасу резултатом 2:0.