latinica  ћирилица
07/06/2021 |  21:18 ⇒ 21:18 | Аутор: СРНА

Отворени "Дани Владе С. Милошевића"

Помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић рекла је вечерас да је традиционална манифестација "Дани Владе С. Милошевића" једна од најважнијих музичких манифестација у Републици Српској.
Дани Владе Милошевића - Фото: СРНА
Дани Владе МилошевићаФото: СРНА

- Овом манифестацијом одаје се почаст и баштине дјела нашег великана Владе Милошевића, чувеног етномузиколога, композитора и педагога - истакла је Ђаковићева отварајући вечерас у Бањалуци "Дане Владе С. Милошевића".

Она је рекла да ова манифестација, која је настала у сарадњи Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и Музиколошког друштва Републике Српске, помјера границе истовремено чувајући нематеријално културно насљеђе од заборава дајући му на значају, важности и вриједности.

- Посебно је значајан едукативни карактер ове манифестације и то је оно што представља једно од стратешких опредељења културне политике Републике Српске, јер на тај начин развијамо публику, ширимо знања и отварамо врата културе свим грађанима - закључила је Ђаковићева.

Двадесета манифестација "Дани Владе С. Милошевића" почела је у Културном центру Бански двор концертом Гудачког оркестра Академије умјетности са солистима.

Свечаном отварању манифестације присуствовали су представници институција Републике Српске, града Бањалука, радници из области музике и културе.